tryck

Är utställningen lämplig för människor med funktionshinder?

Centrum utan barriär

Nationalpark-Zentrum KÖNIGSSTUHL är modernt och anpassat till handikappades behov. Med hiss nås allla rum i utställningen och ett halksäkert golv hjälper de som har svårt att gå.

Utesområdet

Alla attraktioner utomhus kan nås av rullstolsbundna personer med undantag av utsiktsplattformen Königsstuhl. Direkt nedanför trappstegen till plattformen befinner sig ett forngrav från bronsåldern. Därför kan vi inte bygga om. Men det går ändå bra at titta över Östersjön.  

Extra Service

Om du behöver någon som tar hand om dig i Nationalpark-Zentrum, t.ex. en speciell beskrivning i utställningen eller hjälp med rullstolen, så bara kontakta oss innan du besöker nationalparken.

Upp

Jag tyckte mycket om utställningen. Kan jag donera för nationalparken?

Javisst kan du donera. Gärna tar vi emot ditt bidrag. Även små gåvor är välkomna.

Varsågod och skickar ditt bidrag till:

Nationalpark-Zentrum Königsstuhl
Kontonummer: 638 612 218
BLZ: 200 300 00
Bay. Hypo- und Vereinsbank

Pengarna går direkt till Nationalpark-Zentrum KÖNIGSSTUHL: I miljöbildningsprogram, utställningens underhåll, trappor och vägar som finns i nationalparken.

Upp

Vad kan jag göra i och omkring Nationalpark Zentrum KÖNIGSSTUHL?

Vårt erbjudande är omfattande. Du kan besöka vår utställning samt multivisions-bio. Den 118 meter höga utsiktspunkten Königsstuhl befinner sig in centrumets närhet. Dessutam är det möjligt att promenera på en av nationalparkens vandringsleder. Det går bra att fika eller äta lunch i vår bistro som har stora solterrasser. I nationalpark-butiken kan du köpa miljövänliga och regionala produkter. Det finns även växlande specialutställningar och extra sommar attraktioner som forskaretälten.

 

Upp

Hur kommer jag till Nationalpark-Zentrum?

Från Sassnitz med buss 20/ 23 och från parkeringsplatsen i Hagen med buss 19

Du kan också vandra på en av de många sköna vandingslederna, t.ex. från Hagen genom skogen eller från Sassnitz längs den underbara kritkusten.

Här finns en översiktskarta med vandrings,- cykel- och ridleder.

Upp

Har ni öppet även under helger?

Vi har öppet  alla dagar året runt – även jul, nyår, påsk och pingst. Från påsk till 31 Oktober öppnar vi dagligen från kl. 9 till kl. 19.  Från 1 November till påsk öppnar vi från kl. 10 till kl. 17. Hjärtligt välkommen!

 

Upp

Från vilken ålder rekommenderas utställningen för barn?

Utställningen är bra för barn som är ungefär 4 år gamla. Barnen upplever besöket tillsammans med våra små äventyrare Mimi och Krax. Obs! Hörlursystemet finns för barn bara på tyska och engelska.

 

Upp

Hur länge tar filmen i multivisions-bion?

Filmen tar 15 minuter och börjar tre gånger i timmen.

 

Upp

Måste jag reservera for att besöka utställningen bion?

Nej, det måste du inte. Men för grupp från 10 personer kan det vara bättre med reserveringen. Var så god och ring eller skriv ett mejl.

 

Upp

Hur mycket tid behöver jag för utställningen?

För att se och lyssna på allt behöver du ungefär 45 minuter till 1,5 timmar. Mycket nöje!

Upp

Får man ta hundar med till utställingen?

Även våra djuriska gäster är hjärtligt välkmona. Vid hundbaren kan din hund vila medan du njutar av utställningen. Färskt vatten är självklart.

 

Du kan upptäcka hela Nationalpark-Zentrumets område, men utan utställningen och multivisions-bion. (signal- och servicehund för handikappad undantagandes)

 

Naturligtvist är din hund välkommen i hela nationalparken, men led den i koppel - till de andra djurens och människornas säkerhet.

Ett idellt projekt av WWF, stad Sassnitz och land Mecklenburg-Vorpommern
Främjad av ämbetsverket för naturskydd